16 de maig 2013

PROJECTE ABELLA NEGRA

El Col·lectiu d'Abellaires inicia una campanya d'adhesió de socis a fi d'aglutinar el màxim d'apicultors disposats a treballar amb abella negra durant el 2014, doncs considerem que és l'ecotipus d'abella més rústica i viable per poder desenvolupar una apicultura sostenible.

elarcodepiedra.es

Abella negra? Aquesta és la pregunta que molts apicultors ens fan, o sigui, no ho és tota de negra? De fet tots els criadors d'abella i de reines així ens ho volen fer creure, però en realitat treballen amb varietats hibridades que en molts casos manquen del més mínim del gens típics de la nostra raça autòctona. 

I d'on treieu l'abella vosaltres? La resposta és fàcil i molt complexa a la vegada, doncs l'abella que ofereim als nostres socis és un ecotipus recuperat d'antigues explotacions apícoles, que de forma tradicional s'han mantingut fins el dia d'avui, desllliurades de les intoxicacions genètiques de l'apicultura més professionalitzada.

Oferim doncs una abella negra autòctona, vigorosa, rústica i amb un gran instint higiènic, fet que la fa especialment resistent a les diferents malalties que maltracten els nostres apiaris. Una abella que us permetrà retornar als orígens, recuperant l'esència dels antics i encestrals abellaires.


Col·lectiu d'Abellaires

1 comments:

Anònim ha dit...

Molt bonica la foto de l'abellar de la Hiruela, Segons tinc entès aquest abellar va ser recuperat fa molt pocs anys