01 de maig 2013

FIRA I FESTA DE SANT PONÇ

 healthnutnation.com
 
Benvolguts amics apicultors, us convidem a participar en el clàssic concurs de mels de Sant Ponç (patró dels apicultors i floristes), que es celebrarà el proper 11 de maig al Carrer Hospital de Barcelona, concretament a la Plaça Sant Agustí. 
 
El concurs ha estat organitzat conjuntament per 2 associacions de la província de Barcelona: l´ASAB i l´ACd´A, amb la intenció de premiar les mels produides a Catalunya i divulgar-ne la seva qualitat. 
 
Sant Ponç, és una fira festiva, maca per a passejar-s´hi, en el transcurs del dia hi haurà un munt d´activitats per a grans i petits. Animeu-vos a venir! 

Bases del concurs
 

Dissabte 11 de maig al carrer Hospital de Barcelona
BASES DEL CONCURS


1. Poden participar-hi tots els apicultors amb una explotació activa a Catalunya.
2. Els concursants hauran de presentar la còpia del full de dades de l’explotació principal juntament amb els 2 pots de mel de 500 grams (model de pot ref. A370, tapa daurada) sense cap tipus d'identificació.
3. La recepció de les mostres es realitzarà a l'estand que ambdues associacions tindran a la Plaça Sant Agustí des de les 9h i fins a les 11h. del matí. També hi ha la possibilitat de fer-les arribar amb antelació a:

c/ Jeies, 73. (El Balcó)
08211 Castellar del Vallès
Telf. 609967439 

4. A cada mostra se li assignarà un número i una lletra que serà la única referència que tindran els membres del Jurat. A l'exterior del sobre s’hi ha d’indicar el següent:
a) Modalitat:
A . MEL DE ROMANI
B. MEL MONOFLORAL
C. MEL MULTIFLORAL 
b) Data de collita
c) Comarca

Només es permet la presentació d’una mostra de mel per cada modalitat i explotació apícola. En cas de voler participar en dues modalitats, cal presentar dos sobres. 

5. Hi haurà un primer i segon premi per cada modalitat. Els primers premis seran un diploma acreditatiu i un taló per valor de 100 €. Els segons premis seran un diploma acreditatiu i un taló per valor de 50 €.
6. El jurat estarà format per cinc membres no partícips en el concurs. Aquests seran dos socis (un de cada associació), un representant de l'Ajuntament del districte Ciutat Vella i dos tècnics especialitzats en mels (cada associació en proposarà un).
7. La composició del jurat es farà pública el mateix dia de Sant Ponç a les 12h del migdia, hora del concurs. El Jurat donarà el veredicte abans de les 14h de la tarda, hora en la que es donaran a conèixer els guanyadors. A les 16:00 hores es lliuraran els premis als afortunats per part d’un representant de l'Ajuntament de Barcelona. Les mels guanyadores es deixaran provar al públic assistent a la fira.
8. Quedaran exclosos a la participació:
- Aquells que no presentin les mostres amb el format de pot i tapa requerit: ref. A370 i tapa daurada,
- Aquells que entreguin dues mostres per a una mateixa modalitat.
- Aquells que incompleixin alguna de les presents bases.
9. Les mostres, un cop acabada la fira es donaran a una associació benèfica del districte de Ciutat Vella. Es garanteix la difusió dels premis a través dels mitjans de comunicació i es permetrà utilitzar la publicitat de promoció del premis assolits.

Organitzen:
Associació d’Apicultors de Barcelona i Associació Catalana d’Apicultors