27 d’abril 2013

COL·LECTIU D'ABELLAIRES A BELLVER DE CERDANYA

Ecolluita

Avui us parlem des de Talló (Bellver de Cerdanya), concretament des del Centre d'Informació, Interpretació i Recerca del Parc Natural Cadí-Moixeró. El Centre que va obrir les seves portes el juliol de 2012, compta amb un punt d'informació del Parc Natural Cadí-Moixeró i el seu entorn, exposicions, sales polivalents, dependències de gestió del centre i una residència per a investigadors i estudiants en pràctiques.

Avui aquest centre acull al Col·lectiu d'Abellaires i la seva jornada formativa "Introducció al maneig de les arnes Warré" a càrrec d'en Julio Rivas, expert en el seu maneig i divulgació. Durant el matí i malgrat la climatologia adversa, les inscripcions han anat a bon ritme, superant els 30 assistents, tots ells obsequiats amb un llibre digital anomenat "La colmana Warré" d'en Julio Rivas i que ha editat Ecolluita, el diari apícola oficial del Col·lectiu d'Abellaires.



Un cop acabada la primera sessió, "material i maneig de les arnes Warré" i després de la pausa-cafè necessaria en tota jornada apícola, iniciarem la segona sessió amb un breus consells de l'Esteve Miràngels sobre el funcionament del fons sanitari i el seu ús com a profilàctic per lluitar contra les malalties de les abelles. A continuació en Julio reanudarà les seves explicacions amb la segona part de la formació Warré, "multiplicació de colònies i cria de reines en arnes Warré", sessió que no expirarà fins a la tarda, i un cop hagi conclòs el dinar de germanor que s'ha organitzat.


Moltes gràcies a tots, i us esperem en properes jornades formatives. Per a més informació podeu visitar el nostre bloc: Col·lectiu d'Abellaries.

Informa: Redacció d'Ecolluita