12 de març 2013

TECNOLOGIA PER CONSERVAR LA MEL

sierraflor.es

 

Aconsegueixen una tecnologia per conservar les propietats de la mel


El Centre de Recerca i Innovació de Catalunya desenvolupa el sistema Tophoney, que evita la cristal·lització de la mel, que en redueix la qualitat i n'elimina els enzims. 

El Centre de Recerca i Innovació de Catalunya (CRIC), situat a Cornellà de Llobregat, es troba a l'última fase de desenvolupament de la tecnologia Tophoney, que aconsegueix que la mel arribi al mercat sense cristal·lizar i es mantingui líquida durant almenys dotze mesos sense perdre tots els seus atributs naturals. En total, s'han invertit al voltant de 1,6 milions d'euros.

La tecnologia Tophoney es desenvolupa precisament per evitar la cristal·lització sense que perdin les seves propietats naturals. A més, tot i que la cristal·lització de la mel sigui un procés totalment natural, la majoria de consumidors considera incorrectament que s'ha fet malbé. En aquest sentit, el sistema suposa un gran avanç tecnològic per al sector apícola.

1 comments:

Rosa ha dit...

1,6 milions en desenvolupar una tecnologia per evitar la cristal·lització de la mel? Malaguanyats! No es podia haver fet una campanya informativa als consumidors?
De debò, que son d'ineptes als humans!!!