09 de gener 2013

MÉS QUE MEL!

 Realització de Markus Imhoof

Durant els darrers anys, centenars de milers de colònies d'abelles estan desapareixent del món ...  Aquesta epidèmia ens deixa indefensos, ja que es transmet de forma imparable de rusc a rusc i a escala mundial. A tot arreu es reprodueix el mateix escenari i milers de milions d'abelles abandonen els seus ruscos, per mai més tornar.  

Cap cadàver aprop, cap depredador identificat. Seran els pesticides els culpables? O bé els fàrmacs utilitzats per combatre les malalties? Seran paràsits crònics com la varroa els responsables? O els nous virus? O potser l'estrès de la transhumància? Serà la industrialització i la mecanització de l'apicultura? O els problemes globals de contaminació i depredació del medi ambient

Per tractar d'entendre el que està passant, el director Markus Imhoof porta l'espectador en un viatge fantàstic a través del globus. Els apicultors i científics, els industrials i els conservacionistes, comenten el meravellós món de les abelles, mentre que les extraordinàries imatges possibles gràcies a les noves tecnologies ens porten al cor dels ruscos.

Maria Micó