02 de gener 2013

GENS PER LLUITAR CONTRA ELS PARÀSITS

 colmenaresaucapan.cl

Investigadors de la Universitat de Purdue centren els seus estudis en la recerca de gens que ajudin a les abelles a defensar-se contra els àcars de la varroa, un dels factors més preocupants en la disminució de les poblacions d'abelles a escala mundial.

Els científics saben que les abelles desenvolupen certs comportaments defensius que els permeten matar la varroa o interrompre la reproducció de l'àcar. Greg Hunt, professor de genètica del comportament, i Tsuruda Jennifer, un investigador postdoctoral de Purdue, estan buscant els gens responsables d'aquestes defenses: "si podem identificar els gens que influeixen en aquests trets, podríem desenvolupar millors mètodes per a la detecció d'aquests gens i accelerar el procés".

 
Algunes abelles exhibeixen un tret anomenat higiene de sensibilitat a la varroa, en què poden d'alguna manera sentir - probablement a través d'olor - els àcars varroa que es troben amagats dins les cel · les de cria operculades.Les abelles destaparien aquestes cel · les i eliminarien la pupa infestada, interrompent el procés de reproducció dels àcars. "Suposem que estan aprenent l'aroma de les pupes infestades i destapar les cel · les per veure si els àcars hi són", va dir Hunt.

Article original de AG Professional