28 de novembre 2012

ARNES, UN MÓN DE MEL


Avui us volem parlar del llibre "Arnes, un món de mel" escrit per l'Àngel Solé Barrull i que compta amb el suport de l'Associació Cultural d'Arnes "La Bresca".

Es tracta d'un llibre a tot color amb apartats d'història, treball apícola, productes de les abelles i fins i tot gastronomia. Un llibre que paga la pena, doncs cal des del sector donar difusió a totes aquelles obres escrites en català i que ens apropen a les tradicions i oficis de la nostra terra.  Com diu el seu autor: "el llibre no hauria estat possible sense la participació d'una llarga sèrie d'informants i amics, que han donat sentit a la recerca. Com passa amb les petites abelles, aprofitem el seu treball per oferir-vos el fruit únic de la seva experiència". El llibre té un cost de 18 euros i es pot aconseguir directament através l'associació la Bresca.

L'Associació la Bresca va nèixer a finals d'octubre de l'any 2007 a partir de l'empenta d'uns quants veins i amics del poble i les ganes d'impulsar activitats culturals de tota mena. Per altra banda, Arnes és un petit poble situat als peus del massís del Port, un poble que com podeu veure té un nom que llueix apicultura per si mateix. El poble té un nucli medieval fortificat, amb una rellevant història que remunta al SXII. La natura, i com no l'aigua, són dos del seus punts forts. Ecolluita ja us va parlar d'aquest poble el 14 de maig de 2012.