28 de febrer 2012

MEL D'ARBOÇ

Share
La mel d’arboç (Arbutus unedo)  és una de les mels més paculiars que podem trobar en el mercat de mels monoflorals. Una mel ideal per trencar l’esterotip de que totes les mels són dolces i que només els hi agrada als llaminers o engripats. És una mel de tardor, que cristal·litza amb facilitat i que té una certa tendència a la fermentació si l’apicultor no vigila prou en la seva recol·lecció.
 
Característiques organolèptiques

Color: és en general ambre. A vegades pot presentar una tonalitat més fosca per la
presència de melats. La seva cristal·lització és heterogènia.
 Olor: floral intens amb notes picants. Recorda al cafè mòlt.

Gust: amarg molt característic.

Anàlisi pol·línic

Diàmetre: 45-60 μm.

Forma: grans de pol·len agrupats en tètrades, pràcticament o quasi esfèriques. La seva grandària és superior a d’altres pòl·lens d’ericàcies, fet que facilita la seva identificació. Té la superfície llisa.

Mel d’arboç: pòl·lens >8%


Font: Manual de les flors de les abelles