19 de maig 2011

ARQUITECTURA POPULAR

La toponímia sobre les abelles i la relació de l’home amb elles també és força interessant en aquesta zona, així tenim alguns topònims com: Riudabella, (Vimbodí), la Cova de la Mel (Montral), l’Ermita de l’Abellera (Prades), la Roca de les Bresques (Farena), la Roca de la Mel (Vimbodí), la Font de l’Abellar (Solivella), el Coll de l’Avellà (Vilanova de Prades) ...  

17 de maig 2011

16 de maig 2011

MÒBILS MORTALS PER A LES ABELLES

 ecodiari.cat

La contaminació electromagnètica és una de les causes del col·lapse de les poblacions d'abelles en el món, segons que acaba de confirmar el nou estudi Mobile phone-induced honeybee worker piping , realitzat pel biòleg Daniel Favre, científic col·laborador del Laboratory of Cellular Biotechnology (LBTC) de l'Institute of Technology (EPFL) a Lausana (Suïssa).  

14 de maig 2011

EL PENTAGONO MILITARIZA A LAS ABEJAS



Hoy os comento un artículo de hace ya años, allá por el 2007, más o menos. Lo publicó El País con el título de "El Pentágono militariza a las abejas". Dicho artículo, con foto de apicultor en plena faena colmenil, explicaba que la Administración norteamericana estaba experimentando con abejas para probar su capacidad de detectar explosivos. Sí, sí! Esas "maravillas" usadas para la paz...dicen. Los resultados de tales concienzudos estudios fue que las abejas demuestran una destreza muy superior a los perros entrenado para tal fin, solo que sin entrenamiento. Porque a mis amigas las abejas, no hay Administración que las entrene o domine a voluntad de políticos. ¡De eso nada de nada!

12 de maig 2011

PATRIMONI DE LA HUMANITAT

Los apicultores quieren que la abeja sea Patrimonio de la Humanidad, este hecho supondría una «protección especial» para este insecto himenóptero que consideran es «esencial» en la naturaleza 

11 de maig 2011

EL POL·LEN

 heraldsun.com.au

Els grans de pol·len són les cèl·lules sexuals masculines de les plantes amb flor. Es formen a l’interior dels estams i, un cop madurs, són alliberats. La seva funció biològica és assolir la part femenina d’una flor de la seva mateixa espècie i fer possible la fecundació de l’ovocèl·lula.

10 de maig 2011

08 de maig 2011

SALVEM LA GENÈTICA CULTIVADA!

 ecologiaycampo.com

Salut Veins i Veïnes del Pirineu de Lleida, som el Pau i la Eli, coordinadors del Banc de Llavors, Arbres i Medecines del Pirineu de Lleida sé que continuament s'estan demanant col·laboracions i que tots/es anem molt liats, seré breu i clar, TENIM L'ULTIMA OPURTUNITAT HISTÒRICA DE CONSERVAR SERTES ESPÈCIES VEGETALS ALIMENTARIES DE L'EXTINCIÓ... 

07 de maig 2011

06 de maig 2011

APICULTORS ECOLÒGICS

Des de finals de l’any 2010 existeix a Catalunya una nova associació d’apicultors, un col·lectiu de persones que reneguen dels principis de l’apicultura convencional, i que creuen que un altre tipus d’apicultura és possible en el nostre país, són els Apicultors Ecològics Associats (AEA).

05 de maig 2011

APICULTURA SUAVE

El método ''Apicultura Suave'' fue creado hace unos años en Francia. Su objetivo principal es el respeto mutuo, de nuestra salud, de las abejas y del entorno. Pregona una actividad sin antibióticos, sin herbicidas, que no altere el equilibrio...

04 de maig 2011

ANIMALS I DETECCIÓ DE TERRATRÈMOLS

La creença que els animals poden predir els terratrèmols ha existit durant segles. Per això, alguns països han apostat per aquesta línea d’estudi amb l’esperança de trobar evidències per a detectar aquests fenòmens, de manera més eficaç que com es pot fer actualment.

03 de maig 2011

CURS D'APICULTURA ECOLÒGICA A L'UDL

A continuació us oferim el tríptic informatiu sobre el curs d'apicultura ecològica que s'organitza des de la Universitat de Lleida (UdL) del 4 al 7 de juliol en el marc de la Universitat d'estiu. Les inscripcions es podran fer a partir del proper 5 de maig.

01 de maig 2011

EL CICLE BIOLÒGIC DE L'ABELLA

Els llibres antics són plens d'il·lustracions que expliquen secrets de les abelles. Cal reconèixer, doncs, l'esforç i l'entusiasme dels investigadors del passat, grans observadors de la natura.


Autor: El libro fantástico de las abejas