21 de març 2011

APICULTURA ECOLÒGICA AL PARC DE PEDRA TOSCA

El dissabte 9 d’abril de 2011 es durà a terme una jornada tècnica al municipi de Les Preses, a prop d’Olot, sobre les bases ecològiques per a l’apicultura, a càrrec del veterinari d’abelles Esteve Miràngels. La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament trucant al 972 69 32 32, doncs les places són limitades. 

PRESENTACIÓ

Les abelles són el grup d’insectes pol_linitzadors més eficaços. Gràcies a l’activitat de les abelles i de la resta de pol·linitzadors, s’afavoreix la fecundació i fructificació de les flors, per la qual cosa es contribueix directament a la conservació d’espècies amenaçades (animals i vegetals) i de la diversitat biològica.

Ja fa temps que les abelles han deixat de ser aquells animalons altament eficients i que ens sorprenien per la seva gran capacitat de treball i sacrifici. Ens trobem en un moment clau de la supervivència del noble art de tenir cura de les abelles. L’apicultura ecològica ens permetria recuperar un dret que l’apicultura intensiva, avui, no ens dignifica poder exercir, el dret de ser uns ramaders que juntament amb el nostre bestiar, afavorim la fertilitat dels conreus, camps i boscos. Només així, seríem capaços d’arbitrar de forma implacable aquells que no compleixin amb les seves obligacions, aquells que de forma sistemàtica ataquin i malfereixin un patrimoni que és de tots.

PROGRAMA

Autor: El Parc de Pedra Tosca i l'Ajuntament de Les Preses