31 de desembre 2011

LES ABELLES PER MESURAR LA CONTAMINACIÓ DE L'AIRE


Els nivells de pol·lució de l'aire de la ciutat andalusa de Còrdova seran comprovats a partir d'abelles. L'ajuntament d'aquesta capital andalusa posarà en marxa el sistema en considerar-lo el més idoni per conèixer la qualitat de l'aire.


El president de l'Associació d'Apicultors de Còrdova, Ángel Fernández creu que les abelles suposen "el termòmetre més proper a la contaminació" perquè els insectes estan en contacte " amb tot tipus de floracions" a través del grans de pol·len o per mitjà de l'extracció del nèctar de les flors.


Per posar en marxa aquest estudi es col·locaran ruscos en els edificis més alts de la capital i des d'aquests llocs, les abelles entraran en contacte amb les plantes, de manera que després, els investigadors analitzaran aquests animals per comprovar la pol·lució de l'aire.
 
L'estudi es realitzarà gràcies a un conveni entre l'Ajuntament cordovès i el Consiglio per la Ricerca e la Sperimentazione in Agricoltora (CRA-API). Aquest conveni possiblitarà la realització d'un nou estudi de qualitat de l'aire a tot el terme municipal, que és una de les mesures incloses al Pla d'Ació de l'Agenda 21 de Còrdova.

En concret, l'estudi permetrà conèixer la incidència de la contaminació atmosfèrica a la ciutat, fonamentalment de metalls com el crom, el plom i el níquel.

Autor: lamalla.cat